Trivial Pursuit: klassisk quiz-spill

Trivial Pursuit (ofte bare kalt TP) tok verden med storm tilbake på 1980-tallet, og har faktisk ikke stått stille siden. Med årene har det kommet en jevn strøm av nye versjoner med forskjellige målgrupper. Det er utgitt både barne- og familieutgaver, samt tematiserte versjoner som f.eks. ”The Big Bang Theory”, ”Harry Potter” og ”Friends”.

Stort sett hvert år utkommer det enda nye versjoner, og spillet har utviklet seg til å bli en vaskekte klassiker innenfor quiz-sjangeren.

Trivial Pursuit er en konkurranse om triviakunnskap. Den opprinnelige utgaven hadde spørsmål innen seks ulike kategorier: geografi, underholdning, historie, kultur/litteratur, natur/vitenskap og sport/fritid. Men etter som tiden har gått, har flere emneområder kommet til på løpende bånd.

TP spilles normalt av 2-6 spillere, men er også meget velegnet for lagspill. Uansett alder er TP et brettspill som vil kunne gi anledning til adskillige timers moro og underholdning – man må bare sørge for å spille en versjon som passer til aldersgruppen av spillerne som deltar.

Spillets gang
Trivial Pursuit foregår på et brett med en rekke felter. Hvert felt representerer en kategori, og alle kategorier har hver sin fargekode.

Hver spiller/lag er utstyrt med en brikke (også kalt et spillehjul). Brikken har seks tomme trekantede hull som man skal fylle opp med små trekantede spillebrikker (populært kalt kakestykker blant norske spillere) etter hvert som man opptjener dem i spillet.

> Les mer om spillets gang

Spillets opprinnelse
Trivial Pursuit er opprinnelig basert på de to kanadierne Chris Haney og Scott Abbotts interesse for å stille hverandre alle mulige og umulige spørsmål. På et tidspunkt ga denne hobbyen dem idéen om å utvikle dette konseptet til et brettspill, og med hjelp fra John Haney og Ed Werner skapte de spillet som raskt ble populært. Den første utgaven av Trivial Pursuit kom i 1981, og i 1984 solgte de rettighetene til spillet videre. I dag eies Trivial Pursuit av det kjente leketøyselskapet Hasbro.