Petanque og Boccia – her finner du alt du trenger

Petanque tilhører familien av såkalte kulespill, hvor også et spill som Boccia hører med. Petanque har sin opprinnelse fra Frankrike, mens Boccia stammer fra Italia, men utover dette minner spillene svært mye om hverandre.

Felles for disse spillene er målet om å kaste sine spillekuler så tett på en mindre målkule (ofte kalt grisen på norsk) som mulig. Den største forskjellen mellom disse kulespillvariantene er størrelsen og vekten på de forskjellige kulene, samt kasteavstanden.

Alle kan spille disse spillene uten forutgående kvalifikasjoner. Men jo bedre man er til å kaste, jo bedre vil man selvfølgelig klare seg i konkurransen.

Petanque krever ikke det store av utstyr. Spillet består rett og slett av noen kuler, og så trenger man bare et passende fritt areal hvor man kan kaste dem. Så er man i gang!

> Les mer om spillene

Innendørs Petanque
Både Petanque og Boccia er spill som normalt spilles utendørs - eller i det minste på et underlag som ikke tar skade av de tunge kulene. Men med Soft Indoor Petanque har vi fått et produkt som tar alle disse populære spillene inn i stuen. Her er både målkule og kastekuler nemlig laget i materialer som ikke skader det fine stuegulvet (tøy med ris/sand som fyll).

> Les om lignende spill