Dart, dartskiver og dartpiler - stort utvalg - både til hobbyspill og seriøs bruk

Dart er et pilspill hvor spillerne etter tur kaster tre dartpiler mot dartskiven (måltavlen), for derved å score poeng utfra pilenes plassering.

Det er en svært populær aktivitet og spilles stort sett alle steder, fra private hjem til kaféer og profesjonelle klubber. Med dart kan man arrangere både hyggelige selskapsspill og f.eks. turneringer for profesjonelle. Så det er ikke uten grunn at dartspillet nyter så stor popularitet og utbredelse.

Selve dartspillet
Den vanligste spilltypen i dart kalles "501" og går i all sin enkelhet ut på å komme fra 501 poeng ned til 0 (null) raskest mulig. Den som først treffer 0 har vunnet spillet. Den avsluttende dartpilen (den som bringer poengsummen ned på 0) i spillet 501 skal enten plasseres i den ytterste ringen (dobbelringen) på dartskiven eller i den midterste røde prikken (bullseye).

Utover det opprinnelige 501-spillet har det med tiden oppstått en lang rekke andre spennende og morsomme dartspill, som f.eks. "Mickey Mouse", "Tømmerhugger", "Jorden rundt" og flere andre. Felles for dem alle er stort sett at hver spiller etter tur kaster sine tre piler - en av gangen - for å oppnå forskjellige mål/formål.

Dartskiver og dartpiler
Både dartskivene og dartpilene fås i mange forskjellige materialer, utforminger og kvaliteter. Her hos Boardgamer fører vi et bredt utvalg av både skiver, piler, fjær, skafter og annet dartutstyr slik at det er mye å velge mellom både for hobbyspillerne og de mer seriøse dartspillerne.

Dartspill for barn
Spisse piler og barn er normalt ikke noe som går spesielt godt i hop. Ikke desto mindre synes de fleste barn også at dart er et morsomt og hyggelig spill. Og heldigvis finnes det da også en rekke helt ufarlige dartlignende spill som selv de minste barna kan benytte seg av.

Ta en titt på de mange variantene nedenfor - her burde det være noe for enhver smak.