Kjøp de populære og morsomme konge-, viking- og kubbspillene her

Kongespill, Vikingspill eller Kubb - kjært barn har som kjent mange navn. Men uansett navnet er formålet med spillene det samme.

Disse spillene tilhører en gruppe svært populære utendørsspill som kan spilles av stort sett alle aldersgrupper i skjønn forening. Dette er underholdning for hele familien eller venneflokken på sitt beste.

Kongespillet er spesielt populært om sommeren når været er godt og man får lyst til å komme seg utendørs og hygge seg sammen. Det er velegnet både som hagespill eller når man f.eks. er en tur på stranden.

Man kjenner ikke så mye til spillets historie, men det antas å stamme fra Gotland i Sverige, og i noen sammenhenger dateres spillets opprinnelse helt tilbake til middelalderen (selv om det er en viss usikkerhet rundt dette).

Selve spillet
Et kongespill består av en konge, en rekke såkalte kubber (trekjegler) samt noen kastepinner.

Spillet går i all sin enkelhet ut på å velte motspillernes kubber og til sist kongen ved å treffe dem med kastepinnene. Kommer man ved et uhell til å velte kongen før man har veltet alle motstandernes kubber, har man tapt spillet. Så det gjelder å passe på!

> Les mer om Kubb spillets gang og regler

Spillvarianter
Over tid har det oppstått noen spillvarianter som f.eks. Tallkubb eller Mölkky, som tar grunnidéen med kastepinner og trekjegler fra det opprinnelige kongespillet og tilfører noen nye og morsomme elementer. Disse nyter også stor utbredelse og har akkurat som de opprinnelige spillene vokst betydelig i popularitet.

Se hele vårt store utvalg av kongespill og mange andre varianter nedenfor.