Cluedo spill

Elsker du en god krim, så er brettspillet Cluedo midt i blinken for deg. Cluedo er et klassisk mysteriespill hvor et mord blir begått. Du får lov til å være detektiven i spillet og skal oppklare mordet – selvsagt helst før de andre detektivene klarer det!

For å gjøre godt detektivarbeid i Cluedo må du stille oppklarende spørsmål, men også lytte nøye til hva de andre detektivene i spillet finner ut av - så det gjelder å være konsentrert og oppmerksom.

Kan du via spørsmål og svar finne ut hvem morderen er, innen din motspiller gjør det?

Du skal også oppklare hvilket våpen morderen benyttet, og hvor ugjerningen fant sted.

Cluedo-spill
Cluedo finnes i en rekke varianter. Det er til og med mulig å spille Cluedo online, men hos Boardgamer vil vi selvfølgelig gjerne slå et slag for brettpillutgaven hvor man fysisk sitter sammen rundt et bord og hygger seg.

Hos oss finner du bl.a. Cluedo: Harry Potter, Cluedo: Game of Thrones og Cluedo: Sherlock.

Alle utgavene av Cluedo vi har på lager, finner du på hjemmesiden. Cluedo fås også i en praktisk reiseutgave som er svært populær – særlig i sommermånedene.

Regler i Cluedo
Cluedo-reglene er i bunn og grunn de samme fra versjon til versjon. Selv om rom, våpen og personer kan variere avhengig av temaet, handler det like fullt om å oppklare HVEM morderen er, HVOR mordet ble begått og HVILKET våpen som ble brukt. Unntaket er Cluedo Junior, hvor det ikke begås noe mord og man i stedet skal finne ut av hvem som spiste opp kaken – et ikke fullt like skrekkelig scenario!